مستندات تجربیات مدون -مربی تربیتی – رشته ادبیات
مقدمه
قبل از پرداختن به نقش مربی پرورشی در سیستم اجتماعی مدرسه لازم است به یک نکته بسیار مهم و با اهمیت که در اصل زیربنا و پایه و اساس کارمربی تربیتی را تشکیل می دهد اشاره کرد،زیرا بدون توجه به این مطلب بسیار مهم واساسی،مربی پرورشی نمی تواند نقش خود را ایفا نماید. و آن مطلب «الگو»،«نمونه»،«سرمشق»و«اسوه» بودن مربی تربیتی است.
الگو و اسوه بودن مربی
امام علی(ع) آن الگو و اسوه تمام نمای انسان کامل و مربی بزرگ برای همه انسانها درطول تاریخ دراین زمینه در حکمت ۷۰ نهج البلاغه چنین می فرمایند:
کسی که خودراپیشوا و مربی دیگران قرار می دهد لازم است که قبل تعلیم دادن دیگران نخست به تعلیم نفس خویش بپردازد،وپیش از آنکه بوسیله زبان دیگران را ادب کرده و تربیت نماید،لازم است که بوسیله عمل خود دیگران راادب و تربیت نماید
دراینجا به دونکته باید اشاره کرد،نکته اول ضروریت وجود الگو و نمونه دانش آموزان و دیگری پرداختن به خود وتربیت نفس خود و سپس عمل کردن مربی پرورشی به گفته ها و رهنمودهای خود است. در مورد ضروریت وجود الگو،باید به قرآن کریم مراجعه کرد که در این زمینه می فرماید:
همانا رسول خدا برای شما سرمشق نیکویی است.
درباره ضرورت عمل کردن به گفته ها و رهنمود های خود نیز قرآن کریم چنین می فرماید:
ای کسانی که ایمان آورده اید چه را می گوئید آن چیزی راکه به آن عمل نمی کنید،بزرگ است ازروی شدت و غضب نزد خدا این که بگویید آنچه را که عمل نمی کنید. ودر جای دیگر می فرماید